A găti sau a nu găti acasă

A găti sau a nu găti acasă

Ce poate fi mai plăcut  atunci când ieși în oraș cu prietenii sau cu anumite cunoștințe dacă nu ideea de a lua masa alături de ei acolo și nu acasă, unde te găndești să nu faci mizerie, să nu pierzi timpul la cratiță, că doar cât dai pe produse și pe gaz/curent să faci mâncarea tot atâta cheltuiești și în oraș.  Nu contest că rar aleg să merg și eu în oraș cu familia și prietenii  , însă nu e tot una plăcerea de a nu ști cum ajunge să fie adusă în fața ta mâncarea, cu a ști ce, cum, cât și în ce condiții ai făcut-o acasă. Ca femei se spune că avem un simț în plus. Nu știu dacă e adevărat sau nu însă de foooarte multe ori mi-a fost dat să văd, cu toate că nu era în planul meu să mă bag în treaba asta, când ieșeam în oraș la masă faze de genul: “Bucătarul” în timp ce face preparatul după fiecare atingere a farfuriei să bage mâna în gură la fel  și ospătarii; ospătarii să atingă tot felul de lucruri dubioase după care să pună mâna pe mâncarea pe care ți-o servește  sau să scape un anumit produs din farfurie pe jos să îl ridice, să îl scuture sau să sufle peste el iar mai apoi să îl pună înapoi pe farfurie ca deh tu nu ai văzut și să ți-l servească mai departe sub nas ca mai apoi să râdă pe sub mustață ca “hah, bine că nu am făcut și cu asta risipă, mâncă el ca prostu, bine că nu a văzut nimeni”. Si aici iar vine o problemă… de fiecare dată când eram observată că am văzut eram scrutată cu priviri amenințătoare și mi se răspundea cu ură și cu reproșuri acide în caz că verbalizam cele văzute zicândumi-se să îmi văd de treaba mea, eu neputând accepta acest lucru știind că acel lucru scăpat pe jos sau atins de alții ar putea fi chiar în fața mea  . Hai să văd, care dintre voi ati văzut vreodată așa ceva și ați anunțat?Câți dintre voi ați avut ceva de spus în privința asta și câți ați ales să treceți peste cu vederea făcându-vă că nu ați văzut nimic?

În plus de căte ori nu ați fost la masă în oraș și ceea ce ați vrut să primiți nu era ceea ce ați așteptat. Nu contest că există și restaurante, localuri care își respectă clienții și au totul stabilit până în el mai mic detaliu pentru a nu avea problemele menționate mai sus, însă multe persoane nu își permit să ajungă la un astfel de local, sau nu doresc de multe ori  din cauze financiare  , așa că aleg variantele mai “ieftine”.

Gândiți- vă doamnelor, sauu chiar și voi domnilor că și unii dintre voi gătiți. Nu ați gătit vreodată cu tot sufletul un fel de mâncare iar mai apoi să fie la propriu devorat de către cei din familie sau cei veniți în vizită datorită faptului că a fost delicios și a avut un real succes? Eu ador acel sentiment, să știu că am stat în bucătărie și să știu că din mâna mea iese ceva arătos și delicios. Știu că există sute.. mii de rețete pe internet, însă alegerea mea este să împărtășesc cu voi pe această pagină ceea ce fac eu acasă, să arăt că și acasă se poate sta la fel de bine în compania celor dragi chiar dacă acest lucru implică puțin mai mult efort fizic. Voi aduce în fața voastră în articolele viitoare părți ale “secretelor ” mele culinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *