Călători pe un tărâm de vis, în luna de miere- GRECIA

Călători pe un tărâm de vis, în luna de miere- GRECIA

O țară cu o istorie și o cultură care a influențat dezvoltarea întregii omeniri, Grecia este fără doar și poate, o destinație care trebuie bifată măcar odată în viață.

Un loc deosebit în care am petrecut luna de miere alături de soțul meu.

Pentru unii dintre voi, e posibil ca tărâmul de vis să fie reprezentat de alte țări care au intrat în sufletul vostru datorită priveliștilor, persoanelor cu care ați fost acolo, motivele pentru care ați ales să plecați pentru a vă delecta sau pur și simplu în interes de serviciu.

  Locul nostru de vis a fost acesta, prima escapadă înafara țării pentru amândoi nu cred că putea fi una mai potrivită.   Am ales ca loc de cazare Paralia Katerini,  o stațiune impresionantă, care se afișa în fața noastră ,atunci când am ajuns, cu un peisaj deținut atât de munte, cât și de mare.

Nisipul fin, plaja primitoare, apa cu adâncime scăzută și calmă,în completare cu oamenii  deosebiți, nu au reușit altceva decât să ne încânte și să ne facă să uităm de drumul lung pe care l-am parcurs cu autocarul până acolo, motiv pentru care am decis ca atunci când vom mai merge în călătorii înafara țării  să optăm pentru avion, fiind o opțiune mult mai convenabilă.

Deși  este o stațiune pe care mulți români o aleg ca destinație de vacanță, acest lucru nu ne-a împiedicat să fim și noi parte a vizitatorilor și  deși se auzea aproape la orice colț de stradă și la fiecare tavernă limba română, oamenii se prezentau cu mult bun simț și chiar mi se părea super tare când cei care serveau veneau și purtau conversații în limba română cu noi, fapt care ne-a bucurat și ne-a făcut să “profităm” de acest lucru pentru a putea afla mai multe despre stațiune, despre țară, iar ospătarii nu evitau în a sta de vorbă cu noi și a împărtăși cunoștințele ce le aveau legat de ce ne interesa pe noi.

Deși  agenția de turism de care am fost întâpinați în stațiune acordă o multitudine de excurrsii opționale prin toată țara, noi am ales să ne limităm la a vizita  Meteora- Marele Meteoron, care este probabil cea mai impresionantă ca organizare prin dimensiuni și priveliște dintre toate cele 6 mănăstriri care pot fi vizitate. Când am intrat în mănăstire deși era un fel de semi hărmălaie din cauza vizitatorilor, dacă am făcut abstracție și m-am deconectat de zumzetul din fundal, am reușit să simt un mare sentiment de liniște, aflând din vizita  în cadrul muzeului și a bisericii  câtă istorie și câtă rugăciune  a trecut pe lângă pereții  vechi de sute de ani (aproximativ 678, mănăstirea fiind construită undeva prin anul 1340, după cum spunea ghida noastră).

Acest loc încârcat de istorie și legende ne-a primit pentru o săptămână pentru a ne încărca de bună dispoziție și am promis că ne vom întoarce negreșit pentru a mai putea admira minunățiile pe care le oferă.

One thought on “Călători pe un tărâm de vis, în luna de miere- GRECIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *